Gillar du också grönt? Kan du inte få nog av gröna växter i din trädgård? Kanske är ett sedumtak något för dig. Ett sedumtak är ett exempel på ett grönt tak. Det är ett tak bevuxet med suckulenter och dessa växter kallas sedum. Det finns många olika typer av sedumplantor, så du kan välja mellan olika färger. Vi berättar varför du ska ha ett sedumtak.

Varför ett sedumtak?
Eftersom du kan välja mellan många olika sedumväxter kan du också plantera olika typer på ditt tak. Växterna har alla en annan blomningsperiod och på detta sätt ser du till att ditt tak blommar året runt. Men ett sedumtak ser inte bara väldigt snyggt ut, det ger dig många fler fördelar.

Taket håller längre
Om du har ett grönt tak skyddas ditt tak bättre mot alla slags väderförhållanden. Som ett resultat säkerställer ett sedumtak att ditt tak håller längre. Normalt tak tar cirka 20 år, medan ett sedumtak har en hållbarhet på 60 år.
Isolerande effekt
Sedumtak har en isolerande effekt. På sommaren håller taket värmen ute och på vintern håller det värmen in. Så du behöver inte värma så hårt och detta säkerställer en lägre energiräkning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *