Barrträdshäckar är populära i olika trädgårdsmönster. Vill du plantera en graciös barrträdshäck med ett elegant utseende i din trädgård? Då är Thuja ‘Smaragd’ perfekt för detta. Vi berättar gärna varför denna barrträd är perfekt för att skapa en vacker häck.

Vilken typ av häckväxt är thuja Smaragd?

Alla thuja-typer är mycket populära i vår webbshop. Både Thuja occidentalis och Thuja plicata används ofta i barrträdshäckar. Olika typer av thuja kan delas in i dessa två kategorier. Tänk till exempel på Thuja occidentalis ‘Brabant’ eller Thuja plicata ‘Atrovirens’. En thuja-art som utmärker sig på flera fronter är Thuja occidentalis “Smaragd”. Vi skulle vilja berätta varför den här typen av barrträd, även om den liknar de andra thujasorterna, är lite annorlunda. Detta gör det lättare för dig att avgöra om thuja ‘Smaragd’ passar bra i din trädgårdsdesign.

Thuja occidentalis ‘Smaragd’ är en barrträd med vackra smaragdgröna skalor. På grund av sin smala, eleganta gröna form skiljer den sig lätt från de något mer robusta thujasorterna som Thuja plicata och Thuja ‘Brabant’. En barrträdshäck av Thuja ‘Smaragd’ ser något känslig ut. Detta försämrar inte det faktum att det är bra syntätt. En Thuja ‘Smaragd’ häck ger därför mycket privatliv i din trädgård, även om den inte ser för robust ut.

En vacker häck av thuja Smaragd i din trädgård

Vill du ha en vacker och snygg thuja ‘Smaragd’ häck i din trädgård? Thuja occidentalis ‘Smaragd’ erbjuder många fördelar. Häckanläggningen har lågt underhåll och nästan alla jordtyper tolereras. Långvarig torka är dock katastrofal för thuja ‘Smaragd’. Vattna därför din häck extra under torka och / eller värme. För att ge en thuja ‘Smaragd’ häck ett vackert, ungt och kompakt utseende är det nödvändigt att beskära den minst en gång om året. För en extra tight, formell häck kan du beskära den två gånger om året. Använd rena och skarpa beskärningsverktyg för detta.
Thuja Smaragd av Hackvaxter Heijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *